Willem de Roon, Rotterdam
Sinds de academie heeft hij zich ontwikkeld tot een fotograaf met een zeer herkenbare eigen stijl. Aan de manier van kleurgebruik en krachtige composities herken je de beelden van De Roon.
Zijn stills zijn soms zo abstract dat je haast niet kan geloven dat je naar een foto kijkt. Ook de portretten van De Roon kunnen als zeer opmerkelijk beschouwd worden. Bekende en minder bekende Nederlanders maken deel uit van deze beelden. De ene keer haast abstract als in een still, de andere keer 'normaal' en herkenbaar, maar in alle gevallen probeert De Roon zijn esthetiek optimaal te benutten waardoor zijn beelden vaak groot geplaatst staan in de bladen.

Buiten zijn bestaande werk als stills en portretten voor tijdschriften maakt De Roon ook reisreportages en krijgt hij soms opdrachten uit onverwachte hoek.
Zo maakte hij in het verleden korte filmpjes voor de VPRO televisie (Sportpaleis de Jong) en heeft hij een fotoboek gemaakt voor de Tweede Kamer der Staten-Generaal.
Spraakmakend en uniek was zijn geheel door hem zelf vervaardigde aflevering van het tijdschrift RAILS (dec 2000/jan 2001); hij maakte daarvoor een serie van 90! portretten van babies.voor fotografie, vormgeving en webdesign

 

 
Creative Cells ©

 

 

 

 
Creative Cells ©